Fasola z wołowiną to idealny posiłek dla dwóch osób. Konserwa warzywno-mięsna sterylizowana, gotowa do spożycia po podgrzaniu. Fasola z kawałkami mięsa w sosie pomidorowym. Sprawdzi się podczas wyjścia do lasu, wyjazdu pod namiot czy na górskim szlaku.
Składniki: fasola 35,3%, woda, mięso z łopatki wołowej 25,9%, koncentrat pomidorowy 5,2%, marchew, pietruszka, mąka pszenna, przyprawy (sól, przyprawy, wzmacniacze smaku: E 621 i E 635, cukier, warzywa suszone, seler, skrobia ziemniaczana, ekstrakt drożdżowy, laktoza z mleka, olej roślinny rzepakowy, barwnik: ryboflawiny, glukoza).
Produkt może zawierać mleko, soję, gorczycę i jaja.
Wartość odżywcza w 100 g produktu: wartość energetyczna 482 kJ/115 kcal; tłuszcz 3,8 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,7 g; węglowodany 9,3 g, w tym cukry 2,9 g; białko 8,9 g; sól 0,55 g.
Sposób przygotowania do spożycia: produkt otworzyć, przełożyć zawartość konserwy do garnka i podgrzewać na wolnym ogniu od czasu do czasu mieszając lub zamkniętą puszkę podgrzewać w kotle z wrzącą wodą przez około 30-40 minut.
Przechowywać w temperaturze od 0°C do 25°C i wilgotności względnej otoczenia.
Wyprodukowano w Polsce
Masa netto: 850 g